Ongeval tussen lijnbus en dieplader in Bredene

De lijnbus werd geraakt door een oprijramp van de vrachtwagen.© GF
De lijnbus werd geraakt door een oprijramp van de vrachtwagen.© GF
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op de Prinses Elisabethlaan in Bredene gebeurde donderdagavond 18 maart een ongeval tussen een lijnbus en een vrachtwagen. Niemand in de bus raakte gewond, maar het ongeval veroorzaakte wel verkeershinder tijdens het spitsuur.

De bus stond omstreeks 16.45 uur stil ter hoogte van de Nukkerstraat, voorgesorteerd om de Buurtspoorwegstraat in te rijden, toen het ongeval gebeurde. “Een vrachtwagen met een dieplader reed in de andere richting om de Nukkerstraat in te draaien”, vertelt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene-De Haan. “Door de uitzwaai van de dieplader raakte een van de oprijrampen de bus waardoor die ernstig beschadigd werd.”

De passagiers op de bus bleven ongedeerd, maar dienden wel over te stappen op een andere in de haast opgeroepen bus. “De linker oprijramp van de dieplader kon niet meer opgetrokken worden, waardoor het voertuig niet meer verplaatst kon worden.

Hoewel de Prinses Elisabethlaan snel vrijgemaakt kon worden, bleef het stuk Nukkerstraat tot aan de Zijdstraat twee uur afgesloten voor het verkeer”, aldus de commissaris. Omdat er wat hydraulische olie op de rijbaan terecht kwam, werd de brandweer opgeroepen om de rijbaan te reinigen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.