Ongeval op verkeerswisselaar Aalbeke zorgt voor lastige avondspits

© CL
Christophe Lefebvre

Op de verkeerswisselaar van Aalbeke kwam het dinsdagavond tot een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen. De chauffeur van de wagen werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval werd de avondspits extra bemoeilijkt.

Kort na 17 uur liep het op de wisselaar grondig fout. Een trucker kwam er uit de richting van Kortrijk en wilde de wisselaar in de richting van Brugge nemen. Bij het invoegen dook plots een voertuig voor hem op, waardoor de vrachtwagenchauffeur in de remmen moest gaan. De chauffeur die achter de vrachtwagen reed, een dame aan het stuur van haar BMW, merkte het manoeuvre te laat op waardoor ze vol in de vrachtwagen reed. De klap was ongenadig hard, waardoor haar auto heel wat schade opliep.

De toegesnelde hulpdiensten ontfermden zich over beide betrokken chauffeurs en besloten de dame naar het ziekenhuis weg te brengen. Ze liep naar aanleiding van het ongeval lichte verwondingen op. Het ongeval veroorzaakte meteen de nodige verkeershinder, waardoor de drukke avondspits extra werd bemoeilijkt.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.