Onderzoek treinongeval stopgezet: “Oorzaak zal helaas een vraagteken blijven”

Bij het ongeval raakte alleen de treinbestuurder lichtgewond.© TP
Bij het ongeval raakte alleen de treinbestuurder lichtgewond.© TP
Redactie KW

Door de grote ravage wordt de oorzaak van het zware ongeval met een lijnbus en een trein begin dit jaar wellicht nooit ontdekt.

Een lijnbus zonder reizigers kwam op 7 januari kort voor 7 uur in de problemen aan de overweg van het gehucht Brandhoek tussen Poperinge en de Ieperse deelgemeente Vlamertinge. De bus viel volledig stil en de chauffeur kon nog net ontkomen voordat de trein op de bus inreed.

Vervoermaatschappij De Lijn voerde een onderzoek naar de oorzaak van de panne. “Dat onderzoek is nu stopgezet, de exacte oorzaak werd niet achterhaald”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerder van De Lijn. “De onderdelen, die nog onderzocht konden worden, bleken perfect te functioneren, maar verschillende onderdelen waren niet meer terug te vinden omdat ze volledig vernield waren. Daardoor kunnen we niet zeggen wat de oorzaak was. Het zal een vraagteken blijven, helaas.”

Spoorwegbeheerder Infrabel communiceerde kort na het ongeval dat de overweg perfect werkte. “Dat die bus stilviel, staat los van de werking van de overweg”, bevestigt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.