https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ondanks start moddercampagne meteen weer ongevallen en opruimwerk voor brandweer

© TP
Redactie KW

De start en uitbreiding van de West-Vlaamse campagne tegen modder op de weg afgelopen dinsdag komt geen dag te vroeg. Dag blijkt uit de vele recente ongevallen en moddermeldingen in de Westhoek.

Een vrachtwagen kantelde afgelopen maandag in de gracht bij Lo-Reninge, en dinsdag gebeurde iets gelijkaardig tussen de Heuvellandse deelgemeentes Dranouter en Loker, uitgerekend in de voormiddag van de officiële lancering van de campagne tegen modder op de weg door gouverneur Carl Decaluwé wat verderop in de Heuvellandse deelgemeente Wijtschate.

Woensdagochtend was het weer prijs: even na 7 uur belandde een wagen in de gracht langs de Kriekstraat bij de Heuvellandse deelgemeente Kemmel. Brandweer Westhoek werd erbij geroepen om het modderspoor op het wegdek op te ruimen. En dat bleek niet de enige straat, waar die dag modder gesignaleerd werd. “In Heuvelland werd woensdag onder meer melding gemaakt in de Kruisabelestraat en Beukelarestraat bij Dranouter”, zegt Glenn Verdru, communicatieconstulent van politiezone Arro Ieper. “Afgelopen weekend kon een wagen niet meer tijdig stoppen door de modder en belandde zo tegen een ander voertuig in de Klijtputstraat in Heuvelland.”

Elf meldingen op woensdag

Deze ongevallen naar aanleiding van modder beperken zich voorlopig gelukkig tot stoffelijke schade, er vielen nog geen gewonden. “Op woensdag alleen hadden we al elf meldingen van modder op de weg, zonder ongeval. Als politie besteden we extra aandacht aan modder op de weg naar aanleiding van de provinciale campagne”, aldus Verdru.

De politiezone riep weggebruikers via sociale media woensdag nogmaals op tot extra voorzichtigheid. “Op bepaalde plaatsen staat er signalisatie, maar dit is niet voldoende. Ook tijdens de werken moet de vervuiler er voor zorgen dat de rijbaan nog toegankelijk is. Een vuil wegdek moet zo snel mogelijk worden schoongemaakt. Soms is het daarbij nodig om de weg schoon te spuiten.”

Brandweerzone Westhoek noteerde in de maand oktober alleen al een twintigtal interventies voor het reinigen van de weg naar aanleiding van een modderspoor, en schakelde ook de sociale media in om mensen te sensibiliseren. “Geen verkeersbord en modder op de weg? Meld het via meldpuntwegen.be”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.