Ochtendspits helemaal in de war na ongeval met vrachtwagen op Expresweg in Waregem

De Waregemse ochtendspits liep vrijdagmorgen zware hinder op door het ongeval. © JF
Redactie KW

De Waregemse ochtendspits liep vrijdagmorgen zware hinder op door een ongeval met een vrachtwagen op de Expresweg. Die belandde op de middenberm, ramde een lantaarnpaal en scheurde zijn brandstoftank. Het duurde uren voor alles opgeruimd was.

Het ongeval gebeurde al rond 6.20 uur vrijdagmorgen. Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Langemark-Poelkapelle raakte iets voor het kruispunt met de Verbindingsweg om voorlopig onduidelijke redenen van de weg af. Zijn vrachtwagen ging de middenberm op en schoof nog tientallen meters door.

Brandstoftank beschadigd

Onderweg knakten verschillende verkeersborden en een lantaarnpaal af. Al schuivend over de berm raakte ook de brandstoftank van de vrachtwagen beschadigd. De jonge bestuurder klaagde achteraf over pijn en een ambulance kwam ter plaatse maar hij bleek uiteindelijk niet gewond te zijn.

Weggetakeld

De stoffelijke schade was echter aanzienlijk. De takeldienst moest de resterende brandstof overpompen uit de verhakkelde vrachtwagen, de brandweer ruimde op wat al op het wegdek gelekt was. Pas rond 9.30 uur kon de vrachtwagen weggetakeld worden.

Door het ongeval liep de ochtendspits volledig in het honderd. Er stond een lange file tot op de afrit en de pechstrook van de E17 en ook op de Expresweg en de omliggende straten was het urenlang aanschuiven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier