https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Noah (11) op fiets aangereden door vrouw die middelvinger opsteekt en wegrijdt

© (Foto JH)
Redactie KW

De elfjarige Noah Wolters uit Houthulst werd dinsdagmiddag op de terugweg van school aangereden door een vrouw in een auto. Volgens de broertjes van Noah stak de vrouw haar middelvinger uit en reed daarna gewoon weg. “Dat maakt me kwaad. Zelfs al zou de aanrijding onbewust zijn, dan nog zag ze Noah vallen en stopte niet voor een kind met pijn”, zegt mama Anouscka.

Het incident gebeurde even na 16 uur toen Noah op zijn fiets met zijn broertjes Naithen (10) en Nylo (8) op terugweg was van school. Mama Anouscka Huys had het jongste broertje Nolan (5) al opgepikt met de fiets en was net thuis gekomen toen ze een sms’je kreeg van een schoolvriendinnetje. “Noah was aangereden en ik moest meteen komen”, zegt Anouscka. “Ik ben naar daar gespurt en zag al een juf van de school en onze huisdokter, die toevallig passeerde, bij Noah staan. Er werd me aangeraden meteen naar het spoed te gaan.”

Middelvinger opgestoken

Noah vertelde intussen het verhaal aan zijn mama. “Ik reed achter mijn broertjes”, vertelt Noah. “In de bocht van de Terreststraat, waar de school ligt, naar de Kerkstraat voelde ik opeens een klap tegen mijn achterwiel. Ik verloor mijn evenwicht, schoof weg en ging over de kop. Daarna belandde ik met mijn hoofd tegen een paal. Gelukkig had ik mijn fietshelm op. Mijn broers hebben nog kunnen zien dat een vrouw in de auto zat en haar middelvinger naar ons opstak. Ze reed met een zwarte Renault maar de nummerplaat konden we niet onthouden.”

Geen judotoernooi

In het ziekenhuis werden foto’s genomen van Noahs voet en die blijkt gelukkig niet gebroken te zijn. Hij moet 10 dagen een brace met steunblok in gips dragen en met krukken lopen. “De pijn valt mee want eigenlijk doet mijn rug wat meer pijn”, zegt Noah. “Ik vind het vooral jammer dat ik nu niet meer kan voetballen of basketten op school en ook niet naar de Chiro of judo kan. Volgende week is er een toernooi en daar kan ik niet aan deelnemen. Ik ben volop aan het oefenen voor mijn oranje gordel. Hopelijk lukt dat.”

Minstens excuses

Mama Anouscka Huys doet op Facebook een oproep naar de vrouw die vluchtmisdrijf pleegde. “Misschien heeft ze de aanrijding niet bewust gevoeld maar ze heeft heel zeker Noah zwaar zien vallen. En dan nog stopte ze niet voor een kind dat overduidelijk pijn had. Dat maakt me kwaad. Er is zeker een aanrijding geweest want het achterwiel van zijn fiets is geplooid. Minstens zou ik excuses willen van die vrouw maar dat zal wel ijdele hoop zijn. Zeker als je hoort dat ze haar middelvinger op stak naar mijn zoontjes. Die zijn daar heel duidelijk in.” Anouscka diende klacht in bij de politie die de zaak onderzoekt. Camerabeelden van in de buurt leveren tot nu toe niks op. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.