Nieuwe uitbaatster van Den Trimard ziet dag na ondertekening huurcontract café vernield door ongeval

Maddy en Cindy.© (Foto JH)
Maddy en Cindy.© (Foto JH)
Redactie KW

Wat een tegenslag. De inkt op het nieuwe huurcontract was nog niet droog of Cindy Terryn (46) zag met lede ogen aan hoe café Den Trimard in Houthulst dat ze op 1 april zou overnemen zware schade opliep bij een ongeval. “Er is erg veel ravage maar ik blijft niet bij de pakken zitten en zal openen”, zegt Cindy.

Door de coronacrisis kan het bekende sfeercafé De Trimard op de Markt in Houthulst al enkele maanden niet openen. Net op dit moment is er een wissel van de wacht. Maddy Hoorelbeke (51) trekt na bijna 5 jaar de deur van Den Trimard dicht en Cindy Terryn (46) neemt vanaf 1 april de zaak over. Maar nog voor Cindy het eerste pintje kon tappen krijgt ze al af te rekenen met heel veel pech.

Rond 1.15 uur maandagnacht reed een 37-jarige man uit Langemark-Poelkapelle in zijn Dacia recht in de gevel van Den Trimard. De man kwam vanuit de Terreststraat en reed recht de Markt over, ramde enkele verkeerspalen, denderde over het plein voor het café en knalde in de gevel. “Bij onze aankomst was de man bewusteloos”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser. “Er werd onmiddellijk een MUG bij gevraagd. Nadat hij uit zijn voertuig werd gehaald werd hij overgebracht naar het Jan Yperman ziekenhuis. Nadien hebben we de gevel opzij en aan de voordeur gestut want de schade is erg groot.” Hoe het ongeval kon gebeuren wordt nog onderzocht door politiezone Polder. Het vermoeden is groot dat de man onwel werd. De politie meldde dat hij in de loop van de ochtend nog steeds in levensgevaar was.

Contracten voor huur en brouwer 1 dag oud

Nadat ze over het ongeval lazen gingen zowel huidig uitbaatster Maddy als toekomstige bazin Cindy een kijkje nemen. “We hebben samen een traantje gelaten”, zegt Maddy. “Ik was hier bijna vijf jaar uitbaatster en heb er iets moois van gemaakt. Een leuk café met cliënteel van alle leeftijden. Door de coronacrisis en nu door dit ongeval is het een afscheid in mineur geworden. Ik had er zo graag nog eens een goeie lap op gegeven met een feestje. In september besliste ik al om te stoppen en een nieuwe uitdaging te zoeken. Daarna sprong Cindy gauw op de kar.”

Cindy wordt vanaf 1 april de nieuwe uitbaatster. Ze woonde voorheen in Staden maar al even in Houthulst. Ze zal het pand boven het café ook bewonen. “Ik keek er zo naar uit om te kunnen starten en hoopte op 1 april”, zegt ze. “Het huurcontract en het contract met de brouwer was net gisteren getekend. Er volgde een dikke proficiat. En nu dit. 1 april zal moeilijk haalbaar zijn, dat weet ik ook. En niet alleen door corona. De schade is echt groot. Binnen is het een ravage. Buiten stortte een deel van de gevel in en begaf het raam het. Ook aan de voordeur is er veel schade. Maar ik blijf echt strijdvaardig. Ik zal hoe dan ook de nieuwe cafébazin van Den Trimard worden. Misschien iets laten dan ik hoopte, maar het komt ervan. Ik ga vol deze nieuwe uitdaging aan”, besluit Cindy. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.