Niels Haelewyn (34), architect uit Oostrozebeke, verongelukt op weg naar bouwwerf

Niels Haelewyn uit Oostrozebeke kwam in Zele om het leven nadat hij tegen een geparkeerde oplegger was gereden. © Koen Baten
Camille Jonckheere

Niels Haelewyn (34) uit Oostrozebeke kwam maandagmorgen in Zele om het leven nadat hij tegen een geparkeerde oplegger was gereden. Niels was architect op zelfstandige basis en werkte voor een bureau in Roeselare en ook voor enkele projecten samen met zijn vader Geert. “Ik ben ongelofelijk trots op wat mijn zoon heeft verwezenlijkt, hij was een echte krak”, vertelt vader Geert Haelewyn. Niels was op het moment van het ongeval onderweg naar een bouwwerf. Het parket Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.

Het ongeval gebeurde maandag 16 januari rond 8.15 uur in het Oost-Vlaamse Zele op de N47 richting Lokeren. De auto van Niels week af van de rijbaan en botste langs de rechterkant van de weg tegen een geparkeerde oplegger. De wagen kwam onder de oplegger terecht en Niels overleefde het ongeval niet. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk en worden onderzocht.

Krak in visualisatie

Niels Haelewyn uit Oostrozebeke was architect op zelfstandige basis. Hij werkte voor een bureau ‘3ARCHITECTEN’ in Roeselare en had ook samen met zijn vader gewerkt aan enkele projecten voor ‘Haelewyn architecten’. “Niels wilde niet onmiddellijk architect worden”, vertelt zijn vader. “Hij heeft eerst een andere richting gestudeerd, maar uiteindelijk kwam hij er toch bij terecht. In mijn eenmanszaak werkten we vooral samen aan kleinere projecten. In Roeselare heeft hij enkele prachtige projecten gerealiseerd. Niels was echt een krak in visualisatie, gewoon een topper. Ik ben heel trots op wat mijn zoon heeft verwezenlijkt.”

“We konden het niet geloven toen we hoorden dat jij het was, we dachten dat je gewoon te laat was”

Het nieuws kwam in de omgeving van Niels hard binnen. “Vijf jaar ben je al mee aan het bouwen aan ons project, maar vandaag was je er niet geraakt. We dachten dat je gewoon te laat was. We konden onze oren niet geloven toen we hoorden dat jij het was. Ongelofelijk, oneerlijk en veel te jong. Weet dat je voor altijd zal blijven verder leven in ons project”, reageert ondernemer Nicolas De Bruyn, die met Niels samenwerkte.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.