Nederlandse vrachtwagen rijdt zich vast onder signalisatiepoort spoorwegbrug in Diksmuide

De constructie werd losgerukt en de dwarsligger kwam tussen de cabine en de oplegger van de vrachtwagen terecht. © JH
Redactie KW

Op de IJzerdijk langs de IJzer in Diksmuide gebeurde donderdag kort voor het middaguur een bijzonder ongeval. Een trucker van een Nederlandse transportfirma schatte de hoogte van zijn gevaarte niet goed in en reed de metalen signalisatiepoort van de spoorwegbrug stuk. Het kwam tussen zijn cabine en oplegger terecht.

Het ongeval gebeurde donderdag rond 11.40 uur op de IJzerdijk langs de IJzer ter hoogte van de spoorwegbrug. Daar kan enkel verkeer door met een maximale hoogte van 3,5 meter.

Smalle weg

Op die smalle weg naast de IJzer komt er ook hoofdzakelijk plaatselijk verkeer dus ofwel vergiste de trucker van een Nederlandse transportfirma zich van weg ofwel kwam hij van een plaatselijke levering. In ieder geval schatte hij de hoogte van zijn gevaarte verkeerd in.

De man reed richting IJzerlaan en kon de brug net nog passeren. Maar bij het doorrijden onder de brug raakte hij met de bovenkant van de cabine de dwarsligger van de metalen signalisatiepoort waarop borden aangeven dat de maximale doorrijhoogte 3,50 meter bedraagt.

Versterking post Veurne

De constructie werd losgerukt en de dwarsligger kwam tussen de cabine en de oplegger van de vrachtwagen terecht.

Daardoor zette de trucker zijn gevaarte meteen stop. Hij raakte niet gewond maar zijn truck kwam zo wel vast te zitten. De brandweer van Diksmuide kwam ter plaatse en riep versterking in van een vrachtwagen met kraanarm van post Veurne om de metalen constructie weg te halen. De IJzerdijk was een tijdlang versperd door het voorval. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.