https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Na ravage en 2 doden op E17: gevluchte Fransen geïdentificeerd, passagier na maand opnieuw vrijgelaten

Redactie KW

De twee Fransen die in de nacht van 9 op 10 juli op een pikdonkere snelweg E17 in Harelbeke hun auto na pech zomaar achterlieten, zijn door het gerecht geïdentificeerd. De chauffeur is nog altijd spoorloos, de passagier vloog in de cel maar mocht dinsdag een week na zijn uitlevering al opnieuw naar huis terugkeren. Twee Letse vrachtwagenchauffeurs stierven toen ze op het achtergelaten voertuig knalden.

Rond 3.30 uur kregen twee Fransen die vrijdagnacht in het midden van de snelweg E17 richting Frankrijk ter hoogte van Harelbeke pech met hun Peugeot. Het was ondanks het nachtelijke uur vrij druk op de snelweg door het vakantieverkeer richting het zuiden. De twee Fransen stapten uit het voertuig, sloegen geen alarm en zetten het op een lopen. De auto lieten ze onbeheerd en onverlicht op een pikdonkere snelweg achter. “Ze vluchtten weg met een fles drank in de hand”, klonk het bij een getuige.

Een nietsvermoedende Letse vrachtwagenchauffeur knalde even later op de Peugeot, kantelde en kwam met een doodsmak in de middenberm en tegen een verlichtingspaal terecht. Voor de 51-jarige man en zijn 42-jarige bijzitter die aan het slapen was in de cabine kon geen hulp meer baten. Door het ongeval bleef de snelweg richting Frankrijk urenlang voor alle verkeer, ook voor de duizenden vakantiegangers, afgesloten.

Na het ongeval startte het gerecht een speurtocht naar de twee Franse inzittenden. Onder meer met hulp van camerabeelden van een tankstation waar ze wat verderop nog passeerden, kon het duo geïdentificeerd worden. De passagier, een dertiger uit Noord-Frankrijk, kon in zijn land opgepakt worden en belandde halfweg augustus na zijn uitlevering in een Belgische cel. “Maar de raadkamer besliste dinsdag dat hij opnieuw vrijgelaten mag worden”, aldus zijn advocate Sharon Carrein. “Hij moet wel een borgsom betalen en moet zich wekelijks bij de politie aanmelden.” De chauffeur is nog altijd spoorloos. Geen van beiden bleken de eigenaar van het voertuig te zijn. Het onderzoek loopt verder. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten