Motorrijder zwaargewond nadat hij bestelwagen raakt

Ook de motorfiets liep zware schade op. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Donderdagnamiddag kwam het tot een aanrijding tussen een motorfiets en een bestelwagen op de A19 in Gullegem. De chauffeur van de bestelwagen kwam er met de schrik van af maar de motorrijder werd met aanzienlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De noodoproep bereikte de hulpdiensten iets voor 16 uur. Op de A19, in de richting van Kortrijk, kwam het ter hoogte van de wisselaar in Gullegem tot een zware aanrijding tussen een motorrijder en een bestelwagen. Verschillende ploegen werden meteen ter plaatse gestuurd om, eenmaal ter plaatse, de zwaar gehavende motorrijder op het wegdek aan te treffen.

‘Afgeweken van rijvak’

“Ik reed in de richting van de R8 toen ik aan mijn rechterkant de motor zag aankomen via de oprit in Gullegem. Wat volgde, was een intense klap met alle gevolgen van dien.” De bestuurder van de bestelwagen is compleet ontredderd wanneer hij ziet hoe de ambulanciers het slachtoffer op de draagberrie vastgespen.

“Ik heb er geen idee van waar of hoe het fout is gelopen”, klinkt het. “Was hij verstrooid of verloor hij de controle over zijn stuur? Het enige wat zeker is, is dat hij van zijn rijvak afweek en vol in de achterkant van mijn bestelwagen reed. Mijn schade valt erg goed mee, ik hoop enkel dat hij er geen ernstige letsels aan zal overhouden.”

Gezicht

De motorrijder kreeg te kampen met indrukwekkende verwondingen ter hoogte van het gezicht. De ziekenwagen bracht hem, onder begeleiding van de mug, over naar het ziekenhuis voor verdere zorgen.

De verkeershinder was miniem, de motorfiets in kwestie liep stevige averij op en moest worden weggetakeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier