Motorrijder zwaargewond na manoeuvre automobilist

Een 38-jarige motorrijder uit Bissegem is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval langs de Gullegemsesteenweg.

Het ongeval gebeurde iets over 18.30 uur ter hoogte van café Smeske, toen de slagbomen van de spooroverweg naar beneden gingen en een rij wachtende voertuigen ontstond.

Een Skoda Fabia die richting Bissegem-Centrum reed en op weg was voor een familiebezoek iets verderop in de straat, besliste daarom om te keren en zich te parkeren. Tijdens het uitvoeren van dat manoeuvre, werd de Skoda ingehaald door motorrijder Wesley M., waardoor een botsing onvermijdelijk werd en de motorrijder zwaar ten val kwam.

De motorrijder, geboren in 1982, woont op slechts een boogscheut van het ongeval. Hij was wellicht onderweg naar huis. Hij kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend.

Gewond aan heup en been

“Ik kwam net met mijn dochters van de voetbaltraining en was onderweg naar huis, toen mijn moeder belde om te zeggen dat mijn broer een ongeval had gehad. Toen ik vroeg waar het ongeval gebeurd was, zag ik in de verte al de blauwe zwaailichten van de hulpdiensten. Mijn broer liep ernstige verwondingen op, vooral aan heup en been, maar was bij bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht ”, vertelt zijn broer, zelf woonachtig in Kortrijk.

Na de botsing kwamen zowel de motor als de Skoda tegen een geparkeerde wagen terecht. Tijdens de vaststellingen was slechts beurtelings verkeer mogelijk in beide richtingen. De bestuurder van de auto, geboren in 1992, legde een negatieve ademtest af. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan maar die is nog niet helemaal uit aan wie de verantwoordelijkheid draagt van het ongeval. Maandag onderzoekt de verkeersdeskundige de voertuigen. (NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.