Motorrijder uit Menen samen met vrouw gewond na ongeval in Pollinkhove

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

Op het kruispunt van de Gapaard in Pollinkhove nabij Lo-Reninge gebeurde dinsdag in de voormiddag alweer een ongeval. Een motorrijder botste er hard in de flank van een overstekende wagen en moest samen met zijn vrouw, die achterop zat, met verwondingen naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 10.35 uur op het bekende kruispunt langs de N8 in Pollinkhove. “Een bestuurder van een auro kwam vanuit de Romanestraat in Lo en wilde het kruispunt oprijden met de bedoeling om over te steken en zo richting Gijverinkhove te rijden”, zegt commissaris Toon Fonteyne van Spoorkin. “Een motorrijder, een vijftiger uit Menen die met zijn vrouw als passagier een uitstap maakte, kwam uit de richting van Ieper kwam werd plots geconfronteerd met de wagen op het kruispunt.” De motard probeerde nog een uitwijkmanoeuvre uit te voeren. Dat was te laat. De motorrijder kwam met een harde klap tegen de flank van de Fiat terecht. Doordat de motorrijder zelf probeerde te corrigeren raakte hij de auto wellicht niet vol rechtdoor maar over de ganse flank.

De motorrijder en zijn vrouw kwamen na de klap ten val. De politie, medische hulpdiensten en brandweer werden opgeroepen. “De motorrijder kreeg ter plaatse de dringendste zorgen en werd daarna naar het AZ West gebracht. Hij en zijn vrouw raakten lichtgewond. De bestuurder van de auto, een zeventiger uit Lo, bleef ongedeerd”, vervolgt Fonteyne. Zijn wagen liep wel zware schade op aan de linkerflank. De brandweer van Lo-Reninge kwam ter plaatse om de nodige signalisatie te plaatsen en gelekte motorvloeistoffen op te ruimen. Er was tijdelijk verkeershinder door het ongeval. Het verkeer dat vanuit Veurne kwam en richting Ieper reed moest gedurende een uur een blokje omrijden via Westhoek. Het andere verkeer kon mits vertragen door rijden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten