Motorrijder levensgevaarlijk gewond na botsing met vrachtwagen

De man raakte zwaargewond bij zijn val.© JT
De man raakte zwaargewond bij zijn val.© JT
Redactie KW

Een 50-jarige motorrijder uit Alveringem raakte woensdagmiddag 3 februari zwaargewond bij een verkeersongeval in Veurne. De man botste er op een vrachtwagen die linksaf wilde inslaan.

Het ongeval gebeurde woensdag even na 13.30 uur op de Albert I-Laan in Veurne. Een vrachtwagenchauffeur, die reed voor een firma uit Veurne, reed er op die Albert I-Laan en wou linksaf slaan naar de Handelsstraat. “Daarbij kwam het tot een botsing met een motorrijder die uit de tegenovergestelde richting kwam en in de flank van de vrachtwagen reed”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin.

“Het ging om een zware klap. De motorrijder reed in op de achterwielen van de vrachtwagen en kwam ten val. De motorrijder, een 50-jarige man uit Alveringem, raakte daarbij zeer zwaar gewond. Er is sprake van een schedeltrauma en zware letsels aan de benen. De medische hulpdiensten zoals de mug-arts kwamen ter plaatse en dienden hem de eerste zorgen toe. Daarna werd hij met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het AZ West in Veurne.”

Verkeersdeskundige

Na het ongeval plaatste de brandweer een tent om het slachtoffer ter plaatse te verzorgen. Daarna werd ook signalisatie geplaatst want de plaats werd in beslag genomen. Het parket besliste om een deskundige aan te stellen voor onderzoek ter plaatse. Daardoor was de Albert I-Laan lange tijd afgesloten voor het verkeer tussen de Brugsesteenweg en de Vooruitgangsstraat.

De bevindingen van de deskundige van het parket zijn nog niet duidelijk. “De precieze omstandigheden worden onderzocht. De beschikbare camerabeelden van het ongeval zullen bestudeerd worden”, meldt het parket van Veurne. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier