Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Motard kritiek na ongeval in Brugge

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Rond 18.30 uur maandagavond gebeurde op de N31 Zeelaan in de richting van Brugge een zwaar verkeersongeval.

De omstandigheden waarin het ongeval gebeurde worden door een verkeersdeskundige die ter plaatse kwam onderzocht. Het ongeval gebeurde net voor de afslag naar de A11. Een motorrijder en een cabriolet kwamen vermoedelijk met elkaar in botsing maar dat zal het onderzoek moeten uitwijzen.

De motard (57), een man uit Brugge, kwam ten val en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De cabrio kwam in omgekeerde richting tegen een verlichtingspaal tot stilstand. Door de botsing lag de weg bezaaid met brokstukken. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek richting Zeebrugge te reinigen.

Ondertussen werd de baan in de richting van Brugge door de lokale politie voor alle verkeer volledig afgesloten, om het onderzoek naar de omstandigheden te voeren en de takelwerkzaamheden toe te laten. Dat nam de nodige tijd in beslag.

Update

“Gisteren heeft zich in de vooravond een ernstig verkeersongeval voorgedaan op de Zeelaan richting Brugge. Het kwam er tot een aanrijding tussen een auto en een motor”, laat het parket weten. “De motorrijder (geboren in 1965) werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige is gebleken dat de motor op de linkerachterkant van de wagen is gereden. Daardoor verloren beide bestuurders de controle over het stuur. De voertuigen werden in beslag genomen voor verder onderzoek door de deskundige.”