https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Moordweek eist niet zes maar zeven doden in acht dagen in West-Vlaanderen

Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

Onze krant kopte vrijdag ‘Zes doden in amper acht dagen: september nu al pikzwarte maand op West-Vlaamse wegen’. Nu blijkt dat er eigenlijk zeven slachtoffers vielen op de West-Vlaamse wegen in amper acht dagen. September kleurt nog zwarter dan pikzwart.

Uke Thaqi

Het nieuws raakte nu pas bekend, maar ook chef Uke Thaqi (40) kwam om het leven tijdens een verkeersongeval vorige week dinsdag. Dat brengt de trieste balans op zeven verkeersdoden in de acht dagen tussen 31 augustus en 7 september.

De trieste reeks begon met het ongeval op de E403 in Roeselare waarbij Erik Maes (60) uit Ronse overleden is. Twee dagen later liet de 17-jarige Ilan Lingier uit Westende het leven nadat hij met zijn bromfiets tegen een slagboom reed. In de nacht van 3 op 4 september kwam de Deerlijkse Emmely Duquesnoy (24) om het leven toen ze op de E17 in Kortrijk inreed op een vrachtwagen. Wellicht viel ze in slaap achter het stuur.

Op 5 september stierven Andy Saelens (49) en een Fransman bij een botsing op de Rijselseweg tussen Ieper en Sint-Elooi. Op 7 september kwam Ali Zaaboune (38) uit Gullegem om het leven bij een nachtelijk ongeval op de ring rond Kortrijk, onderweg naar zijn werk. Die dag overleed dus ook Uke Thaqi toen hij in slaap viel en tegen een boom terechtkwam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten