Moeder en vierjarig zoontje aan de beterhand na zware aanrijding

De wagen waarin Heleen en haar zoontje zaten, was helemaal verhakkeld door het ongeval.© TP
De wagen waarin Heleen en haar zoontje zaten, was helemaal verhakkeld door het ongeval.© TP
Redactie KW

Het ziet ernaar uit dat Heleen Annoot (34) en haar zoontje René (4) volledig zullen kunnen herstellen van hun verwondingen na een zware frontale aanrijding in de buurt van hun woonplaats in de Ieperse deelgemeente Boezinge. Zeker voor René wordt het een herstel van lange duur.

Moeder en zoon waren afgelopen maandagavond op weg naar huis. Op een vijfhonderdtal meter van hun woning doemde vanuit de andere richting plots een bestelwagen op op hun rijvak, toen die een tractor probeerde in te halen op de Diksmuidseweg.

De bestelwagen kon nog net op tijd weer invoegen op het eigen rijvak, maar vlak erna kwam een tweede bestelwagen tevoorschijn die de tractor ook probeerde in te halen. “Een aanrijding was niet meer te vermijden. Het was een ongelofelijke klap, de wagen is helemaal verhakkeld”, klinkt het bij de dichte familie van Heleen.

‘Door het oog van de naald gekropen’

De vrouw liep bij het ongeval een beenbreuk op. De vierjarige René, die achterin zat in zijn kinderstoel, heeft een schedelbreuk en dubbele dijbeenbreuk. Zijn toestand was maandagavond even onstabiel, maar later was het levensgevaar geweken.

“René werd overgebracht naar het UZ van Gent. Uit onderzoek blijkt dat er geen onderliggende letsels zijn in de hersenen. De moeder werd dinsdagavond geopereerd. Ze is nog sterk onder de indruk, want ze beseft dat zij en haar zoon de dood in de ogen keken. Gelukkig kropen ze door het oog van de naald”, besluit de familie.

De verkeersdeskundige, die aangesteld is door het parket, legt de oorzaak van het ongeval bij het slecht uitgevoerd inhaalmanoeuvre van de bestuurder van de bestelwagen, die ook gewond raakte. Er is geen sprake van alcohol of overdreven snelheid. (TP)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.