Stad Nieuwpoort legt rouwregister aan voor verongelukte Aicha (12)

De broer van het meisje zou alles hebben zien gebeuren© Bart Boterman
De broer van het meisje zou alles hebben zien gebeuren© Bart Boterman
Redactie KW

Een 12-jarig meisje is woensdagnamiddag 31 maart om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen in de Astridlaan in Nieuwpoort. Het meisje uit Nieuwpoort was samen met haar broer aan het fietsen. De verkeersdeskundige kan zich voorlopig nog niet uitspreken over de precieze omstandigheden van het ongeval, zo laat het parket weten. Intussen kan iedereen die dat wenst via een rouwregister op de website van de stad een bericht van steun bezorgen aan de familie.

Het drama gebeurde iets voor 16 uur. Een vrachtwagen kwam uit de richting van de Kaai en zou de Canadalaan indraaien. Daarbij werd het meisje van 12 gegrepen met haar fiets, waarop ze onder de wielen terecht kwam. Haar broer zou alles hebben zien gebeuren. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor het meisje kwam alle hulp te laat. “Onze dienst slachtofferhulp is ingeschakeld om de familie in te lichten en op te vangen”, zegt Ine Deburchgraeve van de politie Westkust.

Rouwregister

Het college van burgemeester en schepenen heeft intussen het diepste medeleven betuigd aan de familie en vrienden van Aicha. Medewerkers van Het Sociaal Huis ondersteunen de familie waar mogelijk.

Wie ook een rouwbetuiging, een woord van steun of een tekening wil bezorgen aan de familie, kan dit doen via het online rouwregister dat de stad Nieuwpoort aanbiedt op haar website. Dit kan tot en met donderdag 8 april. Vervolgens zullen alle ontvangen berichten, gebundeld in boekvorm, aan de familie bezorgd worden. (BB/red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.