Meisje (9) gekneld tussen muur en wagen, 3 alerte buren snellen te hulp

Luc Holvoet, Jurgen Soenens en Danny Vanbruane konden door gebruik te maken van een spanriem en Danny’s vrachtwagen het meisje bevrijden. © NDZ)
Redactie KW

Langs de Mandenmakersstraat in Bellegem raakte zondagmiddag een 9-jarig meisje gekneld tussen de garagemuur en de bestelwagen van haar papa. Drie alerte buren schoten te hulp en slaagden erin het meisje te bevrijden.

Het 9-jarig meisje was samen met haar papa en broertje rond 14.30 uur thuisgekomen. Nadat de papa de witte Citroën Berlingo geparkeerd had op de schuine oprit van de ondergrondse garage, liep het fout.

Met benen gekneld

Het meisje, de vader en zijn zoon waren net uitgestapt maar toen het meisje voor de wagen liep om wellicht de garage binnen te gaan, bolde de wagen om onbekende reden vooruit. Het meisje raakte daardoor met de benen gekneld tussen de garagemuur en de bestelwagen.

Drie alerte buren schoten meteen te hulp. “We waren in mijn garage een partijtje vogelpik aan het spelen toen we plots opgeschrikt werden door een enorme knal. Het leek precies alsof twee wagens frontaal op elkaar waren gereden. Maar toen we hier aankwamen, zagen we meteen wat er gebeurd was”, vertelt een geschrokken buurman Danny Vanbruane, die als zelfstandige gespecialiseerd is in het uitvoeren van isolatiewerken en enkele huizen verder woont.

Spanriem

“We hoorden het meisje huilen en dat ging door merg en been. Ik riep meteen dat we een spanriem nodig hadden en ging thuis snel de sleutels van mijn vrachtwagen halen. Daarna reed ik vliegensvlug achteruit tot net achter de bestelwagen.”

“Door de riem aan de achterzijde van mijn vrachtwagen en de trekhaak van de bestelwagen te bevestigen, slaagden we erin om deze iets achteruit te trekken, waardoor het meisje vrij kwam.”

Eerste zorgen

Intussen waren ook de brandweer, een ziekenwagen en een mugteam ter plaatse gekomen. Het meisje kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en voor verdere verzorging naar het Kortrijkse AZ Groeningeziekenhuis overgebracht.

De papa van het meisje en zijn zoontje bleven ongedeerd, maar waren beiden sterk onder de indruk van het voorval. Omdat de Citroën Berlingo deels tegen de muur en deels tegen de garagepoort terechtkwam, werd deze volledig omgedrukt. (NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier