Meisje (18) sterft in dodehoekongeval met vrachtwagen op Oudenburgsesteenweg in Oostende

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Omstreeks 16.10 uur gebeurde op de Oudenburgsesteenweg tussen de Plassendaelebrug en de Stationsstraat op de grens tussen Oostende en Oudenburg, een zwaar verkeersongeval. Daarbij kwam een meisje van 18 jaar om het leven. Een jongen van 18 jaar die in het gezelschap van het meisje vertoefde, werd naar het zienhuis gebracht.

Voorlopig is nog maar weinig over de omstandigheden waarin het ongeval kon gebeuren, bekend. Het parket heeft daarvoor een verkeersdeskundige aangesteld. Wat wel zeker is, is dat het meisje achterop een bromfiets zat die door haar 18-jarige vriend bestuurd werd.

Op fietspad

Ze reden op het fietspad op de Oudenburgsesteenweg richting Oudenburg toen het fout liep. Vermoedelijk wou een vrachtwagenchauffeur – komende uit de richting van Oostende – het bedrijf Topmix inrijden en heeft hij de bromfiets niet opgemerkt.

Daarbij kwam het tot een aanrijding tussen de bromfietser en de vrachtwagen. De 18-jarige bestuurder raakte bij het ongeval niet gewond, maar werd volgens de politie in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffer was pas sinds enkele maanden samen met haar vriend uit Oostende. Tot januari woonde ze nog bij haar ouders in Beveren-Waas, maar sinds januari woont ze begeleid samen met haar vriend. Ze leerde de jongen voor haar verhuis naar Oostende kennen.

Steenweg afgesloten

Het meisje uit Oostende kwam onder de vrachtwagen terecht en overleefde het ongeval niet. Alles wijst erop dat het om een dodehoekongeval gaat.

De Oudenburgsesteenweg werd in beide richtingen afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier