https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man uit Moorsele redt vrouw uit zinkend voertuig in Maasmechelen

Bron: Belga

Horecabaas Christiaan Bemelmans (30) uit Lanaken en klant Yoeri Boussekeyt uit het West-Vlaamse Moorsele hebben zondagnamiddag een vrouw uit een voertuig gered dat in Vucht (Maasmechelen) in het kanaal Zuid-Willemsvaart was beland. Om een onbekende reden was de vrouw met de wagen van haar zoon in het kanaal terechtgekomen. Christiaan Bemelmans, die langs het jaagpad van het kanaal de pop-upbar “The Prohibition Bar” uitbaat en klant Yoeri twijfelden niet en sprongen zonder aarzelen in het kanaalwater. Ze zagen in het voertuig een oudere vrouw zitten met een hoofdwonde.

Yoeri en Christiaan probeerden de wagen, die nog aan het wateroppervlak dreef, naar de oever te duwen. Met alle kracht wilden ze het voertuig in het water omhoog houden in afwachting van de komst van de brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg. De Maasmechelse brandweerkazerne ligt op een kleine kilometer van het ongeval. De hulpdiensten waren dus zeer snel ter plaatse. Een ambulance en een Mug-team waren ook naar Vucht gereden.

De vrouw was in shock en het lukte het Yoeri en Christiaan niet meteen om haar via de ruit van de bestuurdersdeur naar buiten te krijgen. Een ambulancier zakte via een ladder, die een man uit de buurt in het kanaal had geplaatst, in het water af en kon de vrouw met een ruk uit de auto krijgen. Daarna is ze op het droge gehesen en met een ziekenwagen afgevoerd.

De klanten op het terras hadden een plons gehoord en zagen dan dat er een auto in het kanaal lag. “Ik kwam uit de bar gelopen en zag de auto in het kanaal liggen en mensen er meteen naartoe snellen. Iemand anders vanop het terras die liep er ook naartoe en we zeiden dat we niet konden wachten en dat we moesten springen. We hebben onze kleren uitgedaan en sprongen het kanaal in. We zwommen naar de wagen toe en zagen een oudere vrouw erin zitten. Het enige wat we geprobeerd hebben is het voertuig naar de zijkant te krijgen, de vrouw te kalmeren en haar zo snel mogelijk eruit te krijgen. De hulpdiensten waren al verwittigd en zij hebben het dan overgenomen,” vertelt Christiaan Bemelmans. Het voertuig, dat al volledig onder water was gezonken, werd door een takeldienst uit de Zuid-Willemsvaart gehaald.

Het optreden van horeca-uitbater Christiaan en klant Yoeri kon op bij de andere aanwezige klanten op het terras op veel bijval rekenen. Ze werden geloofd voor hun verantwoordelijkheids- en burgerzin. Yoeri, zelf preventie-adviseur en zijn vriendin zijn in Vucht (Maasmechelen) op vakantie in een bed & breakfast en dachten niet om meteen al zoiets mee te maken.

Yoeri nam na het voorval opnieuw plaats op het terras en Christiaan bediende verder de klanten aan de oude Amerikaanse schoolbus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.