https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man uit Koekelare niet langer in levensgevaar na frontale botsing met man uit Lichtervelde in Torhout

© (Foto JH)
Redactie KW

In de landelijke Slingerstraat in Torhout gebeurde dinsdagmiddag rond 14.20 uur een zwaar verkeersongeval. In een bocht knalden twee voertuigen frontaal op elkaar. Een 60-jarige man uit Koekelare verkeert in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde om 14.20 uur in een bocht niet ver van de kruising met de Bakvoordestraat, tussen Torhout en deelgemeente Sint-Henricus. Een 77-jarige man uit Lichtervelde reed in zijn oldtimer Mercedes richting Bakvoordestraat toen er plots een frontale botsing volgde met een 60-jarige man uit Koekelare die met een Opel Meriva uit de tegenovergestelde richting kwam. Een van de twee bestuurders week wellicht te veel van zijn rijvak af ter hoogte van de bocht.

De klap die volgde was zwaar. Een landbouwer die net buiten bezig was zag het ongeval gebeuren en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurders te bevrijden maar dat bleek niet nodig te zijn. Beide mannen raakten met wat hulp uit hun voertuig. De 77-jarige man liep wat verwondingen op ter hoogte van zijn mond en was eerder lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis van Torhout gebracht.

De man in de Opel Meriva was er erger aan toe en had onder meer een fikse hoofdwond. De man raakte zwaargewond en verkeert door het ongeval in levensgevaar. Hij werd naar het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare gebracht. De Slingerstraat werd volledig afgesloten want door het ongeval was de rijweg versperd. Beide wagens moeten getakeld worden. De politie deed er de nodige vaststellingen.

In het ziekenhuis was de man uit Koekelare snel buiten levensgevaar. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten