Man parkeert Audi in midden van fontein: rijbewijs 15 dagen kwijt

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

Een man speelde zaterdagavond zijn rijbewijs kwijt na een bizar ongeluk. Op amper 300 meter van zijn woning reed hij rechtdoor over een rotonde en parkeerde zijn Audi in het midden van een fontein.

De man kwam zaterdagavond in zijn Audi A4 Avant van de richting van het Sint-Maartensplein in Koekelare en reed richting Ringlaan. Ter hoogte van de rotonde met de fontein ging het volledig verkeerd en reed hij gewoon rechtdoor. De wagen nam een duik en kwam pardoes tot stilstand in het midden van de fontein. Het gaat om een bizar ongeluk want de man woont amper 300 meter verder en passeert de rotonde dagelijks. Hij kon ongedeerd uit zijn wagen stappen en de politie kwam ter plaatse.

“De man legde bij onze diensten een positieve ademtest af waarna besloten werd om zijn rijbewijs voor 15 dagen in te houden”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder. “Hij heeft geluk dat er geen water in de fontein stond. Omwille van de vorst wordt die in de winter afgesloten. Er stonden nu wel enkele ornamenten en kerstversiering en die raakten wat beschadigd. Ook de Audi zelf is beschadigd want die kwam tot stilstand op een van de piketten.”

Het duurde een hele poos vooraleer de Audi uit de fontein kon worden getakeld. De man start 2021 alvast met serieuze kosten aan de wagen en voor de takeldiensten en wacht mogelijk ook nog een boete of vervolging bij de politierechter.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier