https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man lichtgewond nadat zomerse motorrondrit eindigt met ongeval in Koekelare

© (Foto JH)
Redactie KW

Een zomerse rondrit met een splinternieuwe Honda motor eindigde voor een 26-jarige man uit Torhout zaterdagavond met een ongeval in Koekelare. De jonge vader kon een auto niet meer ontwijken die afsloeg en knalde in de flank. “En dat net de dag voor de babyborrel. Hopelijk mag hij snel uit het ziekenhuis”, zegt iemand uit zijn gezelschap.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond even na 18 uur op de Provinciebaan in Koekelare. De bestuurder van een BMW 1-reeks kwam vanuit de Bovekerkestraat en wilde de Provinciebaan oprijden. De bestuurder liet eerst enkele auto’s passeren en zette het manoeuvre in maar had motorrijder P.T. uit Torhout niet opgemerkt. Wellicht speelde de felle laagstaande zon een rol bij de inschattingsfout.

Gelukkig reed P.T. niet snel en zag hij het gevaar aankomen. Hij ging nog vol in de remmen maar kon een botsing niet meer vermijden. De man kwam ten val en liep verwondingen op aan zijn benen. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte eerder lichtgewond. Door het ongeval moest het verkeer op het drukke kruispunt beurtelings passeren. De brandweer plaatste signalisatie en regelde het verkeer terwijl de politie de vaststellingen deed.

Dag voor babyborrel

Motorrijder P.T. had er een leuke dag opzitten met drie vrienden. “We hebben een ganse dag rondgetoerd met onze motors”, zegt een 48-jarige uit het gezelschap. “Ik, mijn zoon en zijn twee vrienden waaronder P.T. Zij hebben nog niet zoveel rijervaring en dus reed ik voorop. 180 kilometer lang, tot in Frankrijk. We hadden net afscheid van elkaar genomen en elk ging zijn eigen weg. P.T. als eerste, en kort daarna een vriend.”

“Die belde ons plots op om het ongeval te melden. Gelukkig valt het allemaal goed mee en zag P.T. het gevaar aankomen. Hij is net vader geworden en heeft morgen zijn babyborrel. We hopen dus dat zijn verwondingen meevallen zodat hij ook aanwezig kan zijn op zijn feest. Spijtig is het wel voor zijn motor. Die had hij pas enkele weken en had nog geen 1.000 kilometer op de teller.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten