Man gebruikt heroïne, stapt in auto en rijdt andere wagen van de baan tijdens inhalen

Redactie KW

Een 49-jarige man uit Staden veroorzaakte vrijdagavond een zwaar ongeval in Zarren waarbij een vrouw gewond raakte. De man had net heroïne gebruikt toen het verkeerd ging bij een roekeloos inhaalmanoeuvre.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 18.45 uur ter hoogte van garage Bossu Motors in Zarren. De 49-jarige K.M., die tegenwoordig in Staden woont, reed in de richting van zijn woonplaats. De man besloot plots om een inhaalmanoeuvre te maken aan aanzienlijke snelheid maar schatte dat verkeerd in. Hij haalde een wagen in maar voegde plots terug in een ramde daarbij de voorop rijdende auto die hij ook nog wou inhalen.

In die wagen zat de 53-jarige C.M. uit Kortemark. De wagen van de vrouw werd door de klap weg gekatapulteerd en kwam deels onder het geparkeerde depannagevoertuig van Bossu Motors terecht. De neus van haar wagen zat rechts vooraan vast onder de linkerachterzijde van de depannagewagen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen troffen ze een aanzienlijke schade aan. C.M. kon op eigen kracht haar wagen verlaten en moest op de grond even bekomen. De vrouw raakte bij het ongeval gewond en werd naar het ziekenhuis in Roeselare gebracht voor verdere verzorging. Haar verwondingen vallen gelukkig mee.

De politie besloot ter plaatse getuigen te verhoren van het ongeval, waarvan ook camerabeelden beschikbaar waren. Daarop gaf K.M. ook zelf toe wat er gebeurd was. De man verklaarde net voor het ongeval nog heroïne te hebben gebruikt en daarna in zijn wagen te zijn gestapt. Hij reed dus onder invloed toen hij het zware ongeval veroorzaakte. Hij legde in het ziekenhuis een positieve speekseltest af en speelde zijn rijbewijs kwijt. Na de vaststellingen moesten de wagens getakeld worden. Die hebben beide aanzienlijke schade opgelopen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.