Man die voetganger doodreed in Kortrijk, blijft aangehouden

De 27-jarige Stijn V. uit Ingelmunster reed in de nacht van zondag op maandag in op Mohamed Azdad. Die laatste stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. © LSi/Facebook
Redactie KW

De 27-jarige bestuurder die zondagnacht een 45-jarige man van het trottoir maaide, is aangehouden voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

De twintiger uit Ingelmunster die zondagnacht een dodelijk ongeval veroorzaakte, is voor de onderzoeksrechter verschenen en werd dus aangehouden. Vrijdag zal de raadkamer over zijn verdere aanhouding beslissen.

De man werd al in 2014 door de politierechter veroordeeld nadat hij iemand opzettelijk had aangereden. Hij stond nog onder voorwaarden toen hij zondagnacht aan een veel te hoge snelheid en onder invloed door het centrum van Kortrijk reed. Ter hoogte van de Budastraat vloog hij uit te bocht. Op de brug wandelden net op dat moment drie mannen. Twee van hen konden nog op tijd wegspringen, de derde werd aangereden. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat voor het slachtoffer.

De bestuurder probeerde weg te vluchten, maar werd wat verderop opgepakt. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten