https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man als bij wonder lichtgewond nadat voertuig overkop gaat

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Twee voertuigen raakten vrijdagmorgen betrokken bij een spectaculair ongeval op de E17 in Kortrijk. Als bij wonder raakte slechts één iemand licht gewond. Het verkeer komende uit Frankrijk draaide vrijwel meteen in de soep met een kilometerslange file tot gevolg.

Kort voor elf uur liep het voor twee automobilisten grondig fout. Een man, aan het stuur van zijn Rover, stond aan te schuiven aan de afrit richting de Cowboy Henk rotonde, toen hij achterin werd aangereden. De chauffeur van de Audi had niet opgemerkt dat het verkeer nagenoeg stil stond en ging pas laat in de remmen.

De klap was zo brutaal dat de Rover overkop ging en op zijn dak tot stilstand kwam. De toegesnelde hulpdiensten konden de man uit zijn vernielde voertuig helpen. Tot hun grote verbazing liep hij slechts lichte verwondingen op en werd hij voor verdere zorgen naar het ziekenhuis overgebracht.

Tijdens de ruimingswerken werden zowel de rechter- als middenrijstrook voor het verkeer afgesloten. Dit zorgde meteen voor een verkeersinfarct van formaat. Verkeer in de richting van Antwerpen moest reeds vanaf Aalbeke aanschuiven, waardoor heel wat chauffeurs geduld moesten uitoefenen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten