Man (46) kruipt opnieuw achter stuur na positieve ademtest en knalt wat verderop tegen boom

Redactie KW

Een 46-jarige Oostendenaar ondervond zaterdagavond aan den lijve wat de uitdrukking ‘instant karma’ betekent. Kort nadat hij hij een positieve ademtest aflegde in Gistel en zes uur rijverbod kreeg, crashte hij met zijn auto tegen een boom.

De man werd zaterdag rond 19.45 uur tegengehouden in de Groenestraat in het zogenaamde Nieuwland, een ruraal gebied tussen Gistel en deelgemeente Moere. Hij legde een positieve ademtest af en zag zijn rijbewijs zes uur ingetrokken. De politie was ter plaatse een tijd lang met de vaststellingen bezig en stelde een proces-verbaal op. De man werd duidelijk gemaakt dat hij niet opnieuw achter het stuur mocht kruipen.

Maar rond 20.45 kwam er plots een oproep binnen over een ongeval in de Provincieweg in Moere, amper enkele kilometers verderop. Een auto was er tegen een boom geknald ter hoogte van de Molenstraat, zonder gewonden. Het bleek opnieuw om dezelfde bestuurder te gaan. Hij moest opnieuw blazen en opnieuw resulteerde dat in een positieve ademtest. Er werd een bijkomend proces-verbaal opgesteld voor rijden tijdens een rijverbod. Zijn wagen werd getakeld. De man zal het ongetwijfeld mogen uitleggen op de politierechtbank. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten