Man (35) uit Lo overleeft klap tegen aanhangwagen van een tractor in Hoogstade niet, tractor had voorrang moeten verlenen

© José Tyteca
Redactie KW

Een zware crash tegen de aanhangwagen van een tractor kostte een autobestuurder het leven op de gewestweg door een landelijk Westhoekdorpje Hoogstade. De hulpdiensten probeerden de 35-jarige man uit de streek nog te reanimeren, maar hij stierf ter plaatse. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige had de tractor voorrang moeten verlenen. Eventuele overdreven snelheid van de personenwagen wordt nog onderzocht.

In Hoogstade, een dorpje van enkele honderden inwoners dat deel uitmaakt van Alveringem, gebeurde donderdagavond een tragisch ongeval. Een auto, die vermoedelijk richting Veurne reed op de gewestweg N8 door het dorp, knalde frontaal tegen de aanhangwagen van een tractor, die naar verluidt uit de dreef van een landbouwbedrijf de N8 opdraaide. De aanrijding gebeurde nog net binnen de bebouwde kom van Hoogstade.

“Wij werden donderdag rond 21.45 uur opgeroepen voor een verkeersongeval met een gekneld persoon”, verklaarde John Debraeve, officier van de post Lo-Reninge binnen brandweerzone Westhoek. “Ter plaatse vonden we de tractor met de aanhangwagen, waarvan een van de wielen beschadigd was, en een voertuig, waarvan het voorste gedeelte zeer ernstig vernield was. Een medische ploeg ontfermde zich over het enige slachtoffer, maar het ongeval kende jammer genoeg een dodelijke afloop.”

Al veel ongevallen

De autobestuurder, een 35-jarige man uit het nabijgelegen stadje Lo, overleed ter plaatse. De brandweer plaatste een tent om het lichaam af te schermen in afwachting van de komst en vaststellingen van een verkeersdeskundige, die door het parket ter plaatse werd gestuurd. De bestuurder van de tractor zou een jongeman uit de streek zijn. Hij raakte niet gewond, maar was onder de indruk van het hevige ongeval.

“We hebben de aanrijding niet gezien, maar wel gehoord: de klap was enorm”, getuigden enkele geschrokken buurtbewoners, die naar buiten gekomen waren en de onveiligheid van de N8 in hun dorp aan de kaak stelden. “Er zijn hier al veel ongevallen gebeurd.”

Het duurde enkele uren vooraleer de vaststellingen en het onderzoek ter plaatse konden afgerond worden. Pas nadat de site vrijgegeven werd, kon het verkeer opnieuw door in beide richtingen. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige had de tractor voorrang moeten verlenen. Eventuele overdreven snelheid van de personenwagen wordt nog onderzocht.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.