Lijnbus rijdt koppel aan op oversteekplaats in Menen: “Ze zijn met ernstige verwondingen naar ziekenhuis gebracht”

© CL
Christophe Lefebvre

Woensdagmorgen kwam het tot een aanrijding tussen een bus en een koppel voetgangers in de Guido Gezellelaan in Menen. Twee personen werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanrijding deed zich voor rond 8 uur, ter hoogte van het kruispunt van de Guido Gezellelaan en de Ezelbrugstraat. “Onze chauffeur reed er in de richting van de Volkslaan, toen het aan de oversteekplaats grondig fout liep”, liet de woordvoerster van De Lijn in een verklaring optekenen.

“Een koppel stak er over en onze chauffeur merkte hen veel te laat op. Een aanrijding was onvermijdelijk. Het ongeval deed zich voor in een zone 30 dus de snelheid van de bus was laag. Op het moment van de feiten was het donker en regende het fel, dus waarschijnlijk moeten we naar een antwoord in die context gaan zoeken.”

Ernstig gewond

“Het aangereden koppel werd naar het ziekenhuis overgebracht. Op de bus zaten nog enkele passagiers, die allen konden overstappen op een andere bus. Onze chauffeur is zwaar onder de indruk van het gebeuren en werd ondertussen door onze diensten opgevangen.”

Politiezone Grensleie, die ter plaatse de nodige vaststellingen deed, bevestigt het verhaal. “Het koppel werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht”, klonk het in een reactie. “Het waren mensen die iets verder woonden en dus de plaats en de streek goed kennen. Het parket besloot een deskundige ter plaatse te sturen.”

Het parket van Kortrijk liet ondertussen weten dat de chauffeur niet in de fout ging. “Vooral de vrouw zou er erg aan toe zijn. De deskundige heeft remsporen gevonden, vermoedelijk was het zicht door het slechte weer beperkt en heeft de chauffeur het koppel te laat opgemerkt. Er was geen sprake van alcohol of overdreven snelheid”, klinkt het.

Het verkeer in de Guido Gezellelaan moest een tijd lang over 1 rijvak worden gebracht, wat voor de nodige hinder zorgde.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.