Lichtgewonden bij frontale botsing voor manoeuvre om oprit op te rijden

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

In de Zegestraat in Houthulst zijn deze middag twee lichtgewonden gevallen bij een frontale botsing tussen twee personenwagens. Dat gebeurde toen een van de bestuurders zijn oprit wilde oprijden.

Het ongeval gebeurde rond 15.25 uur in de Zegestraat, tussen de Schoolstraat en de Jonkershovestraat. Bij de hulpdiensten kwam de melding binnen van een frontale botsing met meerdere inzittenden. Dat bleek niet volledig te kloppen. Er waren twee bestuurders bij betrokken en een man raakte niet onmiddellijk op eigen kracht uit zijn wagen. Daarom werden de brandweer, politie, een ambulance en een MUG-dienst. Uiteindelijk bleek het ongeval veel minder erg dan aanvankelijk gedacht.

Volgens een verklaring van een betrokkene wilde een man in een Skoda Octavia een manoeuvre uitvoeren om zijn oprit op te rijden toen het tot een botsing kwam met de bestuurder van een Dacia. De politie deed de nodige vaststellingen. De brandweer hoefde uiteindelijk niemand te bevrijden. “Wij werden opgeroepen voor de bevrijding van een gekneld persoon maar hoefden niet in te grijpen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.

“Een van de bestuurders zat nog in zijn wagen en er werd gewacht tot het advies van een MUG-arts. Die oordeelde dat alles veilig was om de man gewoon uit zijn wagen te helpen zonder gebruik van de plank. We moesten dus ook niet knippen aan de wagen.” De man werd met lichte verwondingen naar het Jan Ypermanziekenhuis gebracht, de bestuurder van de Skoda had geen verzorging nodig. Door het ongeval en de brokstukken was de Zegestraat een tijdlang versperd. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten