Kortrijkse Passionistenlaan urenlang voor verkeer afgesloten

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De Kortrijkse Passionistenlaan werd vandaag, maandag 7 juni, urenlang voor het verkeer afgesloten nadat er smurrie op het wegdek terecht kwam. Een gespecialiseerde firma werd ter plaatse geroepen om het goedje te verwijderen.

Het waren voorbijgangers die de brandweer rond het middaguur op de hoogte brachten. Doorheen de Passionistenlaan, over een lengte van enkele honderden meters, liep een strook met een erg gladde substantie. Het voorbijrijdend verkeer had de vloeistof op bepaalde plaatsen al over de volledige breedte van de rijbaan verspreid, waardoor het verkeer er niet meer op een veilige manier voorbij kon.

Passionistenlaan afgesloten

De politie besloot, in afwachting van de brandweer, om de Passionistenlaan volledig af te sluiten. De smurrie, bestaande uit een substantie die nog niet kon worden geïdentificeerd, bleek echter ook te sterk voor de mensen van de hulpverleningszone. Hun machines waren niet in staat het wegdek opnieuw schoon te krijgen.

Een gespecialiseerde firma moest ter plaatse komen om de Passionistenlaan opnieuw rijvaardig te krijgen. Gedurende de werken, die enkele uren in beslag namen, bleef de straat dicht voor het doorgaande verkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier