Kortemarkstraat in Torhout weer vrijgegeven voor het verkeer

Tegen 15 uur had de nutsmaatschappij de paal al opgeruimd en vervangen door een nieuwe betonnen paal.© Jelle Houwen
Tegen 15 uur had de nutsmaatschappij de paal al opgeruimd en vervangen door een nieuwe betonnen paal.© Jelle Houwen
Redactie KW

De Kortemarkstraat in Torhout werd kort na de middag terug volledig vrijgegeven voor het verkeer. Rond 10 uur op maandag 15 maart belandde daar een Lijnbus in de gracht nadat de buschauffeur even verstrooid was.

Bij het ongeval raakte één passagier lichtgewond. De chauffeur was in shock maar bleef ongedeerd. De materiële schade was echter groot. De bus is wellicht onherstelbaar beschadigd nadat ze kantelde in de gracht en daar een elektriciteitspaal ramde.

Vlak na het ongeval werd de Kortemarkstraat in de richting van Torhout afgesloten en moest het verkeer een omweg volgen. Tijdens de takelwerken werd de straat ook even volledig afgesloten voor het verkeer. De takelwerken verliepen echter vlot en al kort na de middag was de straat terug vrij voor alle verkeer.

Elektriciteitspaal vervangen en kabels hersteld

Wel was op dat moment Fluvius nog aan de slag om de afgeknakte elektriciteitspaal op te ruimen. Die lag verbrokkeld in het veld. Ook de stroomkabels kwamen daarbij op de grond terecht.

Tegen 15 uur had de nutsmaatschappij de paal al opgeruimd en vervangen door een nieuwe betonnen paal. Ook de kabels zijn intussen hersteld. Het verkeer kan weer volledig normaal passeren. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.