https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koppel op Harley Davidson gewond na botsing met auto in Zillebeke

© JH
Redactie KW

Zondagmiddag even na 13 uur gebeurde een ongeval met een motorrijder en een personenwagen op de Meenseweg in Zillebeke nabij Ieper. Een man en een vrouw op een Harley Davidson geraakten gewond.

Het ongeval is te wijten aan het niet verlenen van de voorrang. Een bejaard echtpaar kwam vanuit de Canadalaan in hun Mercedes C-klasse en wou de Meenseweg oprijden. Daarbij verleenden ze geen voorrang aan een motor die vanuit de richting van Geluveld kwam en naar Ieper reed.

De bestuurder van de Harley Davidson kon de Mercedes niet meer ontwijken en knalde rechts achteraan op de wagen. De motor werd een twintigtal meters vooruit gekatapulteerd op de weg. Op de motor zat een koppel van middelbare leeftijd. Zowel de man als de vrouw raakten gewond. De man klaagde over hevige rugpijn, terwijl de vrouw wellicht een elleboogbreuk opliep. Beiden werden naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper gebracht.

De politiezone Arro Ieper deed de nodige vaststellingen en liet het bejaarde echtpaar op een stoel bekomen in de schaduw op het erf van een hoeve. De brandweer plaatste de nodige signalisatie en regelde het verkeer op de Meenseweg. Een toevallig passerende motorrijder beloofde aan de eigenaar van de Harley Davidson om over diens motor zorg te dragen tot de takeling. De Harley liep zware averij op. Het is niet duidelijk of de motor hersteld zal kunnen worden.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten