Kop-staartbotsing zorgt voor hinder tijdens avondspits

Volgens de chauffeur die het ongeval veroorzaaakte, was hij zijn nieuwe wagen nog niet helemaal gewend.© CL
Volgens de chauffeur die het ongeval veroorzaaakte, was hij zijn nieuwe wagen nog niet helemaal gewend.© CL
Christophe Lefebvre

Donderdagavond 7 januari raakten drie voertuigen betrokken bij een aanrijding in de Gullegemstraat in Gullegem. Hoewel de schade meeviel, draaide de avondspits nagenoeg meteen in de soep. Een oudere dame werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval, een kop-staartaanrijding, vond plaats net voorbij de brug over de A19. Een stevige SUV reed zijn voorligger achteraan aan, waarop dat voertuig zijn voorligger raakte. “Een stom ongeluk”, liet de bestuurder van de SUV weten.

“Het is een nieuwe wagen met een automatische versnellingsbak. Het is dus nog wat wennen aan het ontbreken van een pedaal. Ik had ook modder onderaan mijn schoenen. De combinatie van beide zorgde ervoor dat ik vooruit reed in plaats van te remmen.”

Beperkte schade

De drie voertuigen kwamen er met lichte beschadigingen van af. Enkel een oudere dame die in de middelste wagen zat, werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval vond plaats op de kruising van een verbindingsweg en een uitrit van de autosnelweg. De verkeersdrukte zorgde er dan ook voor dat er heel wat hinder ontstond en de avondspits in de knoop geraakte. De brandweer kwam met een signalisatiewagen ter plaatse om de plek te beveiligen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.