Kop-staartbotsing op N58 in Wervik zorgt voor verkeershinder

Een bestelwagen reed vol in op de oplegger.© CLL
Een bestelwagen reed vol in op de oplegger.© CLL
Christophe Lefebvre

Het was voor de brandweer dinsdagmorgen puin ruimen geblazen op de N58 in Wervik. Een kop-staartaanrijding zorgde voor brokken, maar bracht ook heel wat verkeershinder met zich mee. Eén iemand werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanrijding deed zich rond 9 uur voor, in de rijrichting van Menen. Een truckchauffeur moest er remmen voor de tientonner voor hem en werd op een stevige slag getrakteerd. “Ik zag hoe de vrachtwagen voor mij problemen had met de remmen en hoe hij dan ook moest uitwijken naar de pechstrook”, klinkt het. “Ik remde af en voelde opeens een harde slag achteraan mijn truck. Ik werd in mijn cabine grondig doorheen geschud en kwam tot stilstand. Nadat ik uit mijn vrachtwagen was geklauterd, zag ik hoe een kleine bestelwagen vol in mijn oplegger was gereden. Zelf hield ik er een pijnlijke nek en rug aan over, maar de chauffeur van de bestelwagen werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de ambulanciers was het niet erg, maar moest de kerel toch worden verzorgd.”

N58 afgesloten

Tijdens de opruimwerken werd de N58, tussen de ronde punten van de Ringlaan en de R311, een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer. Alle voertuigen, voornamelijk vrachtvervoer, werd via de Hogeweg naar het centrum van Wervik gebracht wat voor de nodige hinder zorgde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.