Kop-staartaanrijding op Expresweg in Waregem zorgt voor verkeershinder

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Bij een verkeersongeval op de Expresweg in Waregem raakten dinsdagvoormiddag 19 oktober rond 10 uur twee voertuigen betrokken. De schade bleef beperkt al moesten de voertuigen worden getakeld.

“Een banale kop-staartaanrijding die zich meteen in het verkeer liet voelen.” Dat was de beschrijving die de ordediensten gaven nadat twee voertuigen met elkaar in aanraking kwamen.

Ter hoogte van het kruispunt met de Henri Lebbestraat ging de bestuurder van een Renault in de remmen. De bestuurder van de Dacia die hem volgde, merkte dit te laat op en reed vol in op zijn voorligger. Beide wagens kwamen tot stilstand op de rechterrijstrook, pal aan de verkeerslichten.

Drie personen naar ziekenhuis

De politie werd erbij gehaald voor het uitvoeren van de nodige vaststellingen en ook de brandweer kwam even ter plaatse met de signalisatiewagen. De rechterrijstrook van de Expresweg werd zo een tijdlang onbruikbaar, wat zich meteen liet voelen in de verkeersdrukte.

De voertuigen werden getakeld en drie personen werden naar het ziekenhuis overgebracht. De passagier van het aanrijdende voertuig kreeg kleine verwondingen in het gezicht door de airbags. Beide bestuurders klaagden dan weer van een pijnlijke nek waardoor de hulpdiensten geen risico’s namen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier