Kop-staartaanrijding met drie voertuigen zorgt voor verkeershinder

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Maandagavond raakten drie voertuigen betrokken bij een kop-staartaanrijding op de A19 in Menen. Twee personen werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval veroorzaakte heel wat verkeershinder.

De aanrijding deed zich iets voor 17.30 uur voor. Aan het kruispunt met de N32, net voorbij de afrit van de A19 in de richting van Ieper, liep het compleet fout.

“We stonden stil aan de rode lichten, toen we tot twee keer toe werden aangereden”, klinkt het bij de dames die in de Mercedes vooraan zaten. “De chauffeur van de blauwe Skoda moet ons blijkbaar veel te laat hebben opgemerkt en reed ons aan, waarop de chauffeur van de Audi op zijn beurt in de achterkant van de Skoda reed. Wij kwamen er met de schrik van af, maar beide andere chauffeurs werden met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht.”

Door het ongeval was de linkerrijstrook van de afrit een tijd lang onbruikbaar en moest het verkeer in de richting van Dadizele worden omgeleid. Dat, in combinatie met de avondspits, zorgde meteen voor heel wat verkeershinder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier