Koelbloedige ondernemer vermijdt drama na ongeval

Christophe Lefebvre

Maandagnamiddag reed een voertuig met volle vaart tegen een stilstaande vrachtwagen in de Spinnerijstraat in Kortrijk. Dankzij een alerte en heldhaftige reactie van een lokale ondernemer kon een drama maar nipt vermeden worden. De bestuurder van de wagen werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

“Rond half twee was ik aan het werk in mijn garage, gelegen op het bedrijventerrein ter hoogte van nummer 107, toen ik een enorme knal hoorde!” De geschrokken garagist ging meteen poolshoogte nemen en zag er het merkwaardige schouwspel.

“Een wagen, een zware BMW, was het terrein opgereden waarop de chauffeur waarschijnlijk een toeval moet hebben gehad. Volgens ik heb begrepen moet hij met volle kracht op het gaspedaal hebben geduwd, waardoor de wagens recht tegen een geparkeerde truck aan reed. Ik zag hoe de kerel aan het schudden was in zijn wagen maar ik kreeg het portier niet open. De banden van de krachtige wagen bleven maar gieren want zijn been zat vast tussen het stuur en het gaspedaal. In geen tijd kwam er heel veel rook van onder zijn banden als uit de motorkap. Ik vreesde er dan ook voor dat de wagen in brand zou vliegen.”

Wagen opgekrikt

De garagist aarzelde geen moment en door middel van een alerte handeling vermeed hij dat de wagen in een vuurbol zou veranderen. “Uit mijn garage haalde ik een krik en op die manier kon ik de wagen opheffen. Totdat de brandweer ter plaatse kwam, werd op die manier de oververhitting ongedaan gemaakt.”

De toegesnelde brandweer kon de man dan uiteindelijk uit zijn hachelijke situatie bevrijden. “We hebben het raam van het portier gebroken zodat de oudere heer op die manier uit zijn wagen kon worden gehaald” klinkt het bij de officier ter plaatse. “Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze zich over hem zullen ontfermen. Over de precieze oorzaak kan ik mij niet uitspreken al wijst alles er wel op dat hij onwel is geworden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.