Klapband tractor doet centrum Bosmolens (Izegem) op de grondvesten daveren

De rechterachterband van de mestspuiter werd van de naaf geslagen.
De rechterachterband van de mestspuiter werd van de naaf geslagen.
Wouter Vander Stricht

Kort voor de middag werd de Bosmolens opgeschrikt door wat een explosie leek. Al wie in de buurt was, keek opgeschrikt op. En dat net op het moment dat men met grote afbraakwerken bezig is aan de Heilige Familieschool. Het bleek om een klapband te gaan van een voorbijrijdende tractor. Niet van de tractor zelf, maar van de mestspuiter die werd voortgetrokken. De band werd van de naaf geslagen die op zijn beurt een spoor in het wegdek naliet.

De tractor met mestspuiter baande zich vrijdagmiddag via de rotonde voor de Heilige Familiekerk een weg richting Sint-Eloois-Winkel. Vlak voor de zuiderse delicatessenzaak Limoncello kreeg de de voertuigcombinatie af te rekenen met een klapband. Dat veroorzaakte een enorme knal en door de luchtverplaatsing werd het tot binnenshuis gevoeld. Het centrum van de Bosmolens daverde even op de grondvesten.

Behalve wat materiële schade dus zonder veel erg. Enkele tientallen meter verder is men momenteel het oud gedeelte van de Heilige Familieschool tegen de grond aan het werken. Maar de knal had dus niets te maken met de werken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.