Jonge motorrijder zwaargewond bij botsing wagen

De bestuurder van de wagen kon het slachtoffer niet meer ontwijken.© BF
De bestuurder van de wagen kon het slachtoffer niet meer ontwijken.© BF
Redactie KW

Een jonge motorrijder geraakte maandagmiddag 8 maart omstreeks 16.30 uur ernstig gewond aan zijn benen na een aanrijding op het kruispunt van de Diksmuidsesteenweg en de Alfons Carlierstraat in Roeselare.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Colruyt-supermarkt. Een jongeman kwam volgens ooggetuigen met zijn motor aan hoge snelheid het centrum ingereden via de Diksmuidsesteenweg. Net op dat moment kwam een automobilist met zijn wagen uit de Alfons Carlierstraat.

De bestuurder wou de Diksmuidsesteenweg oprijden, reed iets vooruit en merkte pas laat de motorrijder op. De bestuurder probeerde de motor nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet vermijden. De motorrijder botste tegen de voorkant van de Ford en kwam ten val.

Verwondingen benen

De hulpdiensten, waaronder een mugteam, snelden toe. De jongeman kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd met ernstige verwondingen aan de benen overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Hij was de hele tijd bij bewustzijn.

De brandweer kwam ter plaatse met een signalisatiewagen om de omgeving van het ongeval te beveiligen. Door het voorval was er even verkeershinder. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.