https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jonge motard levensgevaarlijk gewond na zwaar ongeval in Spiere-Helkijn

Olaf Verhaeghe

Een 28-jarige mottorrijder uit Zwevegem is afgelopen weekend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval langs de Doornikseweg in Spiere-Helkijn. Na een foute inschatting raakte de twintiger van zijn rijvak af en botste hij in de bocht tegen een wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. Maandag was zijn toestand nog altijd kritiek.

Het zware ongeval gebeurde zaterdagnamiddag langs de Doornikseweg in Spiere-Helkijn. Volgens Het Laatste Nieuws reed de motorrijder iets over 16 uur richting Avelgem toen het ter hoogte van een bocht helemaal fout ging. De 28-jarige motard knalde op een Mercedes die vanuit de tegenovergestelde richting kwam waardoor zijn moto werd weggekatapulteerd. De bestuurder, een man uit Zwevegem, kwam daarbij zwaar ten val.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en dienden ter plekke de eerste hulp toe. De twintiger werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Ook maandagmiddag nog zouden de verwondigen levensbedreigend zijn. De bestuurder van de auto, een 52-jarige Wevelgemnaar, raakte niet gewond.

Het parket van West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Uit de eerste bevindingen blijkt volgens Het Laatste Nieuws dat de motard de bocht verkeerd inschatte en zo van zijn rijvak afweek. De chauffeur van de wagen zag de motorrijder plots verschijnen en kon de aanrijding onmogelijk vermijden.

Door het ongeval was de Doornikseweg tussen Spiere-Helkijn en Avelgem ter hoogte van het ongeval urenlang volledig afgesloten voor het verkeer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.