https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hyundai wellicht vernield na knal over nieuwe ingegoten betonnen biggenruggen

© (Foto JH)
Redactie KW

Een vrouw die dinsdagavond met haar Hyundai in de Hoogledestraat richting Kortemark reed deed onderweg een flinke schrik op. Haar wagen knalde over enkele betonnen ‘biggenruggen’, die sinds drie dagen naast de weg liggen. Haar wagen is wellicht volledig vernield.

Sinds enkele dagen liggen een zestal massief betonnen ‘biggenruggen’ tussen de rijweg en het fietspad in de Hoogledestraat in de rijrichting van Kortemark. Die gebetonneerde biggenruggen liggen ter hoogte van de uitrit van de fabriek van steenbakkerij Wienerberger, een vijftigtal meter voor de New Villa. Ze moeten verhinderen dat uitdraaiende vrachtwagens te ver uitwijken en op het fietspad terecht komen. “Compleet nutteloos”, zeggen buurtbewoners. “Die vrachtwagens rijden zo over die biggenruggen heen. Voor de fietsers verandert dit niets aan de veiligheid. Voor weggebruikers wordt het daarentegen veel gevaarlijker. Zonder dat je het weet zit je op zo’n biggenrug.”

Hyundai vernield

Dat was dinsdagavond al het geval en volgens buurtbewoners reed er eerder op de dag ook al een auto op zo’n biggenrug. Omdat er ter hoogte van de fabriek ook nog een kleine werfzone is komen auto’s gevaarlijk dicht tegen elkaar. Een vrouw week rond 18 uur iets teveel uit met haar Hyundai i30 en knalde over enkele biggenruggen. De rechterwielen van de auto werden daarbij vernield en ook de bodemplaat en motor werden geraakt.

Het gevolg was dat er over een afstand van 50 meter een dikke olielaag op de weg lag en de auto wellicht volledig vernield raakte. De brandweer kwam ter plaatse om het goedje op te ruimen en de Hyundai werd getakeld. Er werd voorlopig een signalisatiepaal met oranje knipperlicht ter hoogte van de eerste biggenrug gezet maar het probleem zal allicht nog besproken worden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.