Hulpdiensten rukken massaal uit voor ongeval in Bellegem: “Maar beide chauffeurs sloegen op de vlucht”

Beide wagens bleken vertrokken toen de hulpdiensten aankwamen. © CL
Christophe Lefebvre

Maandagnamiddag raakten twee voertuigen betrokken bij een ongeval op de A17 in Bellegem. De schade was aanzienlijk maar bij aankomst van de hulpdiensten, ontbrak van de wagens elk spoor.

Het waren getuigen van het ongeval die zowel de brandweer als de politie verwittigden. Ze zagen hoe, kort na 15 uur, 2 voertuigen komende uit de richting van Moeskroen met elkaar in aanraking kwamen. Beide wagens gingen aan het slippen en 1 kwam zelfs middenin de berm terecht. De getuigen vreesden er ook voor dat, gezien de schade, mensen gekneld zouden zitten in de voertuigen. De hulpdiensten namen het zekere voor het onzekere en stuurden meteen een indrukwekkend aantal mensen ter plaatse, met ondersteuning van de brandweer van Moeskroen.

Nummerplaat achter gelaten

Ter plaatse konden leden van de Federale Wegpolitie dan wel een spoor van vernieling en brokstukken vinden, van de voertuigen zelf was geen spoor meer te bekennen. “Hoewel ze niet ver meer zullen geraakt zijn, moeten de chauffeurs van beide wagens ervoor hebben gekozen de vlucht te nemen”, liet de brandweerofficier ter plaatse zich ontglippen.

De politie opende meteen een onderzoek in de hoop de brokkenpiloten terug te kunnen vinden. Verschillende brokstukken van de wagens, inclusief een bumper met nummerplaat, zullen hen hierbij een stevig stuk op weg helpen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.