Houthulstenaar (32) was onder invloed van drugs bij dodelijk ongeval in Diksmuide en blijft in cel

De ravage bij het ongeval was enorm. © JH
Redactie KW

De 32-jarige man die zaterdag bij een roekeloos inhaalmanoeuvre in Diksmuide een zwaar verkeersongeval veroorzaakte waarbij Herman Tanghe (62) stierf was onder invloed van drugs. Dat blijkt uit de bloedresultaten. De raadkamer besliste hem een maand langer in de cel te houden. “Zijn medische toestand is niet goed en hij kan zich nog steeds niet herinneren wat er die dag gebeurde”, zegt zijn advocaat Thomas Bailleul.

Zaterdag voerde K.K. in het centrum van Diksmuide een roekeloos rijmanoeuvre uit, volgens het parket aan overdreven snelheid. Hij haperde aan een voorligger, en knalde vervolgens aan de overzijde van de weg op drie andere auto’s.

Er vielen vier gewonden, maar bovenal: fietser Herman Tanghe (62) uit Vladslo, vader van vier kinderen, werd dodelijk geraakt en overleed ter plaatse. Door welke auto hij geraakt werd, wordt nog onderzocht. De man werd na het ongeval gearresteerd en door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding. Hij zat sinds vorig weekend in de cel en verscheen vandaag voor de raadkamer in Veurne. Die besliste om hem nog een maand langer aan te houden. Uit het bloedonderzoek blijkt intussen dat K.K. reed onder invloed van drugs.

Gezondheid niet goed

“De bloedresultaten van mijn cliënt zijn net binnen, maar die wil ik eerst bespreken met hem”, zegt advocaat Thomas Bailleul.

“De raadkamer vond het nodig om de man langer in de cel te houden in het kader van het onderzoek en daartegen hebben we ons niet verzet. Zo komt er nog een onderzoek naar de geestestoestand van mijn cliënt. Zijn gezondheid is momenteel niet zo best en daarom was hij ook niet aanwezig op de zitting. Hij kan zich nog steeds niet herinneren wat er zich voor en tijdens het ongeval precies heeft voorgedaan. We werken momenteel aan een traject voor mijn cliënt om te werken aan de juiste begeleiding zodat dit nooit meer kan gebeuren.” (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier