https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Weer schade door aanrijding Lijnbus bij horecazaak La Gare in Gistel

Tina Slabbinck en vriend Nicky.© Bart Boterman
Tina Slabbinck en vriend Nicky.© Bart Boterman
Redactie KW

Het is haast niet te geloven. Vrijdag werden de nieuwe uitbaters van horecazaak La Gare in Gistel opnieuw geconfronteerd met een aanrijding door een bus van De Lijn. Nadat op 20 april hun gevel werd geramd met zware schade tot gevolg, reed vrijdag rond 17.20 uur een accordeonbus tegen hun wagen.

“We beginnen ons af te vragen of De Lijn het op ons heeft gemunt”, lacht Tina groen. De buschauffeur pleegde wellicht onbewust vluchtmisdrijf.

Twee getuigen

“Plots kwamen twee afzonderlijke getuigen mij verwittigen. Een accordeonbus had met het achterste deel mijn auto geraakt, met krassen en een deuk tot gevolg. De buschauffeur had wellicht niets gevoeld en reed nietsvermoedend door. Gelukkig is het allemaal zo erg niet deze keer”, vertelt Tina Slabbinck.

Ze was samen met haar vriend Nicky de laatste voorbereidingen aan het treffen om zaterdag het terras voor het eerst te kunnen openen. Ze namen de zaak in februari over en keken reikhalzend uit naar dat moment.

“We werden natuurlijk wat gehinderd door onze stuk gereden gevel. De voorbereiding liep niet van een leien dakje omdat er nog allerhande herstellingen moesten gebeuren. We zaten bijvoorbeeld zonder warm water, maar we waren net op tijd klaar. En dan weer dit”, gaat Tina verder.

Niet ernstig beschadigd, wel weer verzekeringskwestie

“Gelukkig is onze auto, een BMW 4, niet ernstig beschadigd en valt het uiteindelijk nog mee. We kunnen er nog mee rijden. Toch kon ik het eerst amper geloven dat het opnieuw om een Lijnbus ging. Ik heb de politie gebeld en die heeft de vaststellingen gedaan, onder meer op basis van de verklaring van de twee afzonderlijke getuigen”, legt Tina Slabbinck uit.

Het wordt weer een verzekeringskwestie, weliswaar veel minder zwaar dan die van het eerste ongeval. Een aanzienlijk deel van de gevel moet nog steeds volledig heropgebouwd worden. Gelukkig stond dat de opening van het terras zaterdag niet in de weg. “We beginnen ons af te vragen of De Lijn het op ons heeft gemunt. Natuurlijk niet, maar het is een enorm toeval. Het mag nu wel stoppen”, aldus Tina.

Tevreden over opkomst

Ondanks alle pech is Tina alvast erg tevreden over de opkomst van afgelopen weekend. “Het regende, maar gelukkig hebben we een luifel en is er toch voldoende luchtcirculatie. Ons terras zat soms voor 90 procent vol en dat op ons eerste weekend! We zijn blij en opgelucht. Een aanrijding meer of minder, het zal ons nieuwe geluk niet in de weg staan”, lacht ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.