https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Grote materiële schade na kleine kettingbotsing

Vooral de laatste twee wagens en het voertuig op het autotransport liepen de meeste schade op. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Langs de Meensesteenweg in Dadizele is er woensdag rond de middag een ongeval gebeurd waarbij verschillende auto’s betrokken waren. Niemand geraakte gewond, maar de materiële schade is groot.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de voormalige kledingzaak R-Fashion. Een bestuurster van een Mercedes, rijdende richting Roeselare, wou er links de parking oprijden. De bestuurster van een achterliggende Volvo hield halt, maar dat had de chauffeur van een wagentransport te laat opgemerkt. De man kon niet op tijd remmen en raakte met zijn voertuig de achterzijde van de Volvo. Een jonge bestuurster van een Fiat knalde op haar beurt tegen de achterzijde van het autotransport.

Verkeershinder

Op het autotransport stond een wagen die door de botsing wegschoof en op het wegdek belandde. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot. Vooral het autotransport, het voertuig erop en de Fiat geraakten ernstig beschadigd.

De brandweer kwam ter plaatse met een signalisatiewagen om de omgeving te beveiligen. Door het voorval was er een tijdlang verkeershinder in de omgeving van de nabijgelegen rotonde. Het verkeer moest beurtelings passeren.

Het is het tweede ongeval langs de Meensesteenweg in Dadizele op enkele dagen tijden. Zaterdagavond was er in de omgeving van de rotonde al een ongeval met serieuze materiële schade.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.