https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gloednieuwe SUV rijp voor schroothoop na kop-staartaanrijding op E17

Door de stevige klap was de witte SUV klaar voor de schroothoop. © CLL
Christophe Lefebvre

Maandagmiddag geraakten twee voertuigen betrokken bij een kop-staartaanrijding op de E17 in Rekkem. De schade was indrukwekkend maar als bij wonder raakte niemand gewond.

Rond 12.30 uur rijdt een truckchauffeur via de E17 België binnen, wanneer hij ter hoogte van de brug over de Rekkemse kluifrotonde wordt opgeschrikt door een stevige klap. Een auto, een kleine Peugeot SUV, reed in volle vaart achterop zijn oplegger.

“De impact was indrukwekkend want de chauffeur remde helemaal niet af. Het leek wel alsof hij mij niet eens had gezien”, liet de trucker weten.

Gloednieuwe wagen

De bestuurder van de SUV, een jonge kerel uit Frankrijk, klauterde zelf uit zijn verhakkelde auto.

“Ik was op doorreis en ik moet ingedommeld zijn”, zuchtte de man terwijl hij beteuterd naar het wrak keek.

“Het was een gloednieuwe wagen en nu is hij hopeloos verloren. Ik begrijp wel dat ik heel veel geluk heb gehad, de airbags hebben hun werk meer dan naar behoren gedaan alvast. Uiteindelijk ben ik blij dat ik niet gewond ben maar ik ben helemaal van mijn melk.”

Tweede aanrijding in file

Door de stevige klap was de witte SUV klaar voor de schroothoop. Het rechterrijvak van de E17 lag bezaaid met brokstukken, wat meteen ook de nodige verkeershinder met zich meebracht.

In de staart van die file gebeurde nog een kop-staartaanrijding tussen een bestelwagen en een personenauto. Daar bleef de schade beperkt en kon de situatie op de pechstrook worden geregeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.