Glad wegdek en overdreven snelheid: BMW ramt etalage van kledingzaak Silhouet in Diksmuide

© JH
Redactie KW

Een BMW met aan boord twee twintigers is dinsdagavond beginnen slippen op de Ijzerlaan en knalde zo tegen de etalage van herenkledingzaak Silhouet in Diksmuide. Het raam werd volledig verbrijzeld. “Het kon erger zijn maar is wel vervelend, want het raam was net versierd voor kerst en moet klanten aantrekken”, zegt zaakvoerster Kelly Decloedt (40).

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 22.15 uur. Een BMW met aan boord een koppel jonge twintigers die wat verderop wonen reed op de Ijzerlaan. De bestuurder wilde de Vaartstraat inrijden maar ging aan het slippen. Dat gebeurde wellicht door overdreven snelheid in combinatie met het watergladde wegdek.

De BMW boorde zich tegen de boordstenen van kledingzaak Silhouet waarna de etalage aan de kant van de IJzerlaan volledig verbrijzeld raakte. De twee inzittenden raakten beiden gewond. De vrouwelijke passagier bloedde fel aan de neus. Ze werden samen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam ter plaatse om vooral glas op te ruimen.

Vervelend net voor kerst

Ook zaakvoerster Kelly Decloedt (40), die in Alveringem woont en al 12 jaar Silhouet uitbaat, werd verwittigd door de buren. “Die vertelden dat het al bij al mee viel maar toch reed ik met een bang hartje naar mijn zaak”, zegt Kelly. “Ik vreesde dat het om mijn etalageraam ging op de hoek van de Ijzerlaan met de Vaartstraat want dat is mijn belangrijkste raam. Het ging echter om die van de Ijzerlaan zelf.”

“Gelukkig heeft de hoge boordsteen erger voorkomen en verhinderd dat de auto verder kon in rijden. Toch is de schade vrij groot. De boordsteen buiten is kapot en het hele raam lag aan diggelen want ook het houten schrijnwerk begaf het. Net op dit moment was mijn etalage versierd voor kerst. Het is natuurlijk erg vervelend dat ik de rolluiken van dat raam nu dicht zal moeten laten.”

Geen hinder voor klanten

Woensdag is Silhouet sowieso gesloten, maar donderdag heropent de zaak. “Voor klanten is er dan ook geen hinder”, vervolgt Kelly. “De etalagepoppen werden al verwijderd van aan het raam en ook die kledij is weg. Dat zal allemaal grondig nagezien worden op glasscherven. Die lagen vrij ver verspreid maar we ruimen die allemaal op. Dan is het wachten op de schrijnwerker die het raam voorlopig zal dichten, helaas met houten panelen.”

“We zullen zo snel mogelijk een nieuw raam bestellen maar ik vrees dat de levering daarvan een hele tijd op zich zal laten wachten. Het is sowieso voer voor de verzekering.” De politie Polder kwam na het ongeval ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Er zou geen alcohol in het spel zijn.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.