Geseind bestuurder slaat te voet op de vlucht na ongeval

© (Foto BB)
Redactie KW

In Slijpe bij Middelkerke is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto in de maïsvelden beland. Het was een fietser die rond 5.45 uur de hulpdiensten verwittigde toen hij het voertuig zag liggen in de Wateringstraat. Het was onduidelijk of de bestuurder nog in het voertuig zat, dus werd met man en macht uitgerukt. Brandweer, politie, ziekenwagen en MUG snelden ter plaatse.

Volgens de lokale politie Middelkerke zat niemand nog in de Skoda Fabia. Het maïsveld en de gracht werden langdurig doorzocht voor het geval de bestuurder zelf uit het voertuig kroop maar kort daarna iets overkomen zou zijn. Uiteindelijk werd ook daar niemand gevonden. Aan de hand van de gegevens van het voertuig werd de eigenaar gecontacteerd, die de identiteit van de bestuurder meedeelde.

Volgens onze informatie staat de bestuurder, een twintiger uit Lombardsijde, geseind wegens andere feiten en wellicht sloeg hij daarom te voet op de vlucht. De politie van Middelkerke kan niet ontkennen noch bevestigen. “De bestuurder wordt inderdaad actief opgespoord. Het onderzoek is echter in handen van het parket”, klinkt het bij de lokale politie. Voor welke feiten de bestuurder geseind staat, is voorlopig onduidelijk. Hoe dan ook wil de politie hem meer vragen dan enkel of hij gedronken had. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.